MENU

2015

Emory

West University, TX

Doing more with less is the ethos of this sustainable house for a young family in West U. The tight lot was maximized by efficiently massing the volumes according to the programmatic wishes and site considerations were strategic with a grass paver system tucked into the back of the lot to serve dual functions as a driveway and mini soccer pitch. A small patio extends the living space outside where water, grass and sky meet. One example of sustainable material selection was the wooden floors on the stair treads and upper floor of the house; they were found and repurposed through a program with Habitat for Humanity. Natural light was brought in as much as possible to minimize utility costs. Selected for the Houston Modern Home Tour 2015. Featured on Houzz, ABC Channel 13, Houston Chronicle and OffCite. Winner of a PaperCity Design Award 2016 for Sustainable Design.

Next Project